Ovesná kaše na tisíc způsobů

06.10.2022

Jemná, krémová kaše, které se meze fantazie nekladou . Mysleli jste, že ovesné kaše jsou nuda? Dají se připravit na tisíce způsobů, nasladko i naslano. Dobrůtka, která vás nikdy neomrzí.

Základ na krémovou kaši


základ bez zdobení 250 kcal - 23g bílkoviny, 30g sacharidů, 2g tuku


základ na kaše
základ na kaše

Ingredience

  • 40g jemně mletých ovesných vloček
  • 150g skyru, řeckého jogurtu nebo odtučněného tvarohu
  • čekankový sirup na doslazení

Vločky vaříme v 250ml vody. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Do hotové kaše přimícháme skyr a sirup dle chuti.

Jak si kaši dochutíte, je už jen na vás. Fantazii se meze nekladou. Je možné použít místo skyru proteinový prášek. Na vrch si můžete přidat oříšky, ovoce, arašídové máslo, semínka, kostičku čokolády, proteinelu, marmeládu... cokoliv na co máte chuť. 

Přikládám pár fotek pro inspiraci :)