Višňový cheesecake

05.10.2022

Tak tenhle cheesecake bude hvězdou každé rodinné oslavy či posezení s kamarádkami. Ne jen že uspokojí chutě, je nutričně vyvážený, ale zároveň i ušetří nějaké ty kalorie. 


1/6 dortu - 246 kcal, 12g bílkoviny, 44g sacharidů, 5g tuku

Ingredience na korpus

  • 150g jemně mletých ovesných vloček
  • 2 ks banánu
  • 30g arašídového másla
  • sladidlo

Náplň

  • 500g odtučněného tvarohu
  • sladidlo (čekankový sirup)
  • odpeckované třešně/višně 400g
  • želatina v prášku

Postup

  1. Rozmačkané banány smícháme s ovesnými vločkami, sladidlem a arašídovým máslem. Vytvoříme tuhé těsto, které vytlačíme do dortové formy podložené pečícím papírem. Dáme do trouby na 1810 stupňů na 10 minut.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Želatinu smícháme s 5 lžicemi vody a necháme nabobtnat (cca 5 minut).
  3. Smícháme tvaroh s čekankovým sirupem a třešněmi. 
  4. Želatinu si rozpustíme na plotně a rozpuštěnou ji pomalu přimícháme k tvarohové směsi
  5. Směs nalijeme do vychladlého korpusu a necháme 2 hodiny v lednici ztuhnout. Ozdobit můžeme ovocem, oříšky...čímkoliv. Já jsem použila chalvu, kterou jsem zrovna měla doma :)