Višňový cheesecake
05.10.2022
Tak tenhle cheesecake bude hvězdou každé rodinné oslavy či posezení s kamarádkami. Ne jen že uspokojí chutě, je nutričně vyvážený, ale zároveň i ušetří nějaké ty kalorie.
1/6 dortu - 246 kcal, 12g bílkoviny, 44g sacharidů, 5g tuku
Ingredience na korpus
- 150g jemně mletých ovesných vloček
- 2 ks banánu
- 30g arašídového másla
- sladidlo
Náplň
- 500g odtučněného tvarohu
- sladidlo (čekankový sirup)
- odpeckované třešně/višně 400g
- želatina v prášku
Postup
- Rozmačkané banány smícháme s ovesnými vločkami, sladidlem a arašídovým máslem. Vytvoříme tuhé těsto, které vytlačíme do dortové formy podložené pečícím papírem. Dáme do trouby na 1810 stupňů na 10 minut.
- Mezitím si připravíme náplň. Želatinu smícháme s 5 lžicemi vody a necháme nabobtnat (cca 5 minut).
- Smícháme tvaroh s čekankovým sirupem a třešněmi.
- Želatinu si rozpustíme na plotně a rozpuštěnou ji pomalu přimícháme k tvarohové směsi
- Směs nalijeme do vychladlého korpusu a necháme 2 hodiny v lednici ztuhnout. Ozdobit můžeme ovocem, oříšky...čímkoliv. Já jsem použila chalvu, kterou jsem zrovna měla doma :)