Dýňový koláč
23.10.2022
Na podzim receptů z dýně není nikdy dost. Tento úžasně vláčný, plný vlákniny, bílkoviny a navíc příjemně kořeněný koláč, navodí tu správnou podzimní atmosféru.
Ingredience
- 100g ovesných vloček
- 1 banán
- kypřící prášek lžička
- 500 - 600 g uvařené dýně
- 4 vejce
- 50g proteinového prášku (vanilkový)
- lžička skořice
- lžička mletého hřebíčku
- lžička zázvoru
- půl lžičky muškátového oříšku
Postup
- z vloček, rozmačkaného banánu a kypřícího prášku vytvořte lepivé těstíčko, které vytlačte do dortové formy vyložené pečícím papírem
- dejte korpus předpéct do trouby na 10 minut na 180 stupňů
- dýni, vejce, protein a koření dejte do jedné nádoby a rozmixujte do hladka
- vlijte na těsto a pečte 50 minut na 180 stupňů
Koláč chutná nejlépe, když ho necháte den uležet v lednici, můžete podávat s tvarohem smíchaným s čekankovým sirupem.