Perníčky

16.12.2022

Měkoučké medové perníčky bez bílého cukru. Musíte vyzkoušet!

Postup

  1. Smícháme všechny suché suroviny a k nim potom přidáme i ty mokré.
  2. Vypracujeme těsto a necháme pár hodin odpočinou v lednici.
  3. Vyválíme plát a vykrajujeme perníčky. Pečeme na pečícím papíře 6 - 7 minut na 180 stupňů.
  4. Nechte perníčky pár dní uležet, aby byly krásně vláčné.


Ingredience

  • 170g hladké špaldové mouky
  • 20g vanilkového proteinu
  • 10g kakaa
  • 1 čl perníkového koření
  • 1 čl skořice
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 50g rozpuštěného másla
  • 50g čekankového sirupu
  • 50g medu

Na polevu

  • 30g bílku
  • 130g erythritolu v prášku
  • 2 lžičky citronové štávy