Perníčky
16.12.2022
Měkoučké medové perníčky bez bílého cukru. Musíte vyzkoušet!
Postup
- Smícháme všechny suché suroviny a k nim potom přidáme i ty mokré.
- Vypracujeme těsto a necháme pár hodin odpočinou v lednici.
- Vyválíme plát a vykrajujeme perníčky. Pečeme na pečícím papíře 6 - 7 minut na 180 stupňů.
- Nechte perníčky pár dní uležet, aby byly krásně vláčné.
Ingredience
- 170g hladké špaldové mouky
- 20g vanilkového proteinu
- 10g kakaa
- 1 čl perníkového koření
- 1 čl skořice
- 1 čl prášku do pečiva
- 1 vejce
- 50g rozpuštěného másla
- 50g čekankového sirupu
- 50g medu
Na polevu
- 30g bílku
- 130g erythritolu v prášku
- 2 lžičky citronové štávy