Podzimní zahřátí na duši

06.10.2022

Dýňová a skořicová sezóna je v plném proudu. Tento recept na podzimní cheesecake navodí tu správnou atmosféru a zároveň uspokojí naše chutě.


Pečený dýňový cheesecake s fíky

1/8 cheesecaku 173 kcal - 13g bílkoviny, 19g sacharidů, 4 g tuku

Ingredience

  • 200g dýňového pyré (já použila hokaido, kterou jsem si uvařila na páře a pak rozmixovala)
  • 250g odtučněného tvarohu
  • 4 vejce
  • 100g špaldové mouky
  • 1 pudinkový prášek vanilkový
  • 100g sladidla (erythritol)
  • 25g proteinu (můžeme vynechat)
  • skořice lžíce
  • kakao 2 lžíce
  • 3 čerstvé fíky

Postup

  1. Smícháme všechny ingredience kromě kakaa, těsto rozdělíme na dva díly a do druhého dílu přidáme kakao.
  2. Nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a navrch dáme nakrájené fíky.
  3.  Pečeme cca 45 minut na 180 stupňů.
  4. Cheesecake chutná nejlépe, když ho necháte den odležet v lednici.