Podzimní zahřátí na duši
06.10.2022
Dýňová a skořicová sezóna je v plném proudu. Tento recept na podzimní cheesecake navodí tu správnou atmosféru a zároveň uspokojí naše chutě.
Pečený dýňový cheesecake s fíky
1/8 cheesecaku 173 kcal - 13g bílkoviny, 19g sacharidů, 4 g tuku
Ingredience
- 200g dýňového pyré (já použila hokaido, kterou jsem si uvařila na páře a pak rozmixovala)
- 250g odtučněného tvarohu
- 4 vejce
- 100g špaldové mouky
- 1 pudinkový prášek vanilkový
- 100g sladidla (erythritol)
- 25g proteinu (můžeme vynechat)
- skořice lžíce
- kakao 2 lžíce
- 3 čerstvé fíky
Postup
- Smícháme všechny ingredience kromě kakaa, těsto rozdělíme na dva díly a do druhého dílu přidáme kakao.
- Nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a navrch dáme nakrájené fíky.
- Pečeme cca 45 minut na 180 stupňů.
- Cheesecake chutná nejlépe, když ho necháte den odležet v lednici.