Proteinové kokosky
30.11.2022
Na povrchu křupavé, uvnitř vláčné, navíc nutričně vyvážené, no prostě dokonalé kokosky.
Ingredience
- 100g strouhaného kokosu
- 30g proteinu (já dala vanilkový)
- 50g arašídového másla nebo kokosového oleje
- 50g čekankového sirupu
- 1/2 lžičky rumového aroma (nemusí být)
- 100g bílků
- špetka soli
Postup
- Smícháme všechny sypké suroviny a pak přidáme arašídové máslo, čekankový sirup a rumové aroma. Vypracujeme těsto konzistencí podobné na drobenku.
- Vyšleháme bílky se špetkou soli na tuhý sníh a jemně přimícháme ke kokosové směsi.
- Těsto dáme do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečícím papírem děláme malé kopečky.
- Pečeme na 170 stupňů 13-15 minut do zlatova.
- Můžeme ozdobit roztopenou hořkou čokoládou.