Proteinové kokosky

30.11.2022

Na povrchu křupavé, uvnitř vláčné, navíc nutričně vyvážené, no prostě dokonalé kokosky.

Ingredience

  • 100g strouhaného kokosu
  • 30g proteinu (já dala vanilkový)
  • 50g arašídového másla nebo kokosového oleje
  • 50g čekankového sirupu
  • 1/2 lžičky rumového aroma (nemusí být)
  • 100g bílků
  • špetka soli

Postup

  1. Smícháme všechny sypké suroviny a pak přidáme arašídové máslo, čekankový sirup a rumové aroma. Vypracujeme těsto konzistencí podobné na drobenku.
  2. Vyšleháme bílky se špetkou soli na tuhý sníh a jemně přimícháme ke kokosové směsi.
  3. Těsto dáme do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečícím papírem děláme malé kopečky.
  4. Pečeme na 170 stupňů 13-15 minut do zlatova.
  5. Můžeme ozdobit roztopenou hořkou čokoládou.