Štrůdl

19.10.2022

Jablečný štrůdl patří k podzimnímu pečení. Tvarohové těsto je jednoduché na přípravu a chutná výborně. Uvidíte, že skvělý štrůdl se dá připravit i nutričně výživný.


1/9 štrůdlu - 221 kcal / 8g bílkoviny / 23g sacharidů / 8g tuku


Ingredience

  • 170g špaldové mouky
  • 100g odtučněného tvarohu
  • 40g proteinu (můžete vynechat)
  • 50g másla
  • 2 větší jablka
  • 50g vlašských ořechů
  • rozinky
  • pudinkový prášek
  • skořice
  • sladidlo (já použila erythritol)
  • 1 žloutek

Postup

  1. Připravíme těsto - smícháme mouku, protein, tvaroh, změklé máslo a vypracujeme těsto. Nechte 30 minut v lednici odpočinout.
  2. Nahrubo nastrouhejte jablka, oslaďte erythritolem (nebo jiným sladidlem), přidáme pudinkový prášek, ořechy, rozinky a skořici.
  3. Těsto vyválíme na tenký obdélníkový plát.
  4. Jablka rovnoměrně rozprostřeme na těsto a srolujeme. Potřeme žloutkem a propícháme vidličkou.
  5. Pečeme na pečícím papíře 30 minut na 180 stupňů.